christianlykkegaard.dk © 2010              

 

 

 

LYKKEGAARD ENTREPRENØR ApS

 

                                 Christian Lykkegaard

                                     Fræervej 7

                                  9520 Skørping

                                                                         

 

                                Mobil 22 99 43 37

                  lykkegaard-entreprenoer@hotmail.com

 

 

PRESSE

 

Frands reddede kollega fra at blive mast under tung jernplade

Onsdag 1. august 2012 blev en lidt anderledes dag for chauffør Frands Ejdrup, Lykkegaard Entreprenør.

Han blev nemlig vidne til, at en kollega i et andet firma fik en 670 kg tung jernplade ned over sig. Frands handlede helt instinktivt og fik jernpladen fjernet fra manden.

Episoden blev omtalt i flere medier. Her artikel fra Nordjyske fredag 3. august 2012 her.

 

 

 

Lastbilmagasinet fredag 3. august 2012

Af Claus Warncke

 

Dagens helt: Frygtede han var død

»Ben og bagdel lå under pladen, han vendte med brystet nedad mod asfalten og ansigtet ud til siden. Et stykke ude på vejen lå hans knuste briller, og jeg frygtede, at han var død«.

Sådan forklarer den 34-årige lastbilchauffør Frands Ejdrup, bosat ved Klitgårds Fiskerleje mellem Aalborg og Nibe, til Lastbil Magasinet, efter at han onsdag formiddag blev hverdagens store helt i krydset Kastetvej/Vestre Fjordvej i det nordvestlige Aalborg.

Chaufføren løfter og flytter her en 672 kg. tung jernplade så meget, at to andre tililende vidner til ulykken kan trække den 31-årige kvæstede vejearbejder væk i sikkerhed fra pladen.

Morgenkaffe og OL-snak

Dagen begyndte ellers helt som sædvanligt for Frands Ejdrup, der for blot halvanden måned siden blev ansat hos Lykkegaard Entreprenør ved Skørping syd for Aalborg, hvorfra chaufføren dagligt kører en fireakslet bil med en 22 tonsmeter kran.

»Jeg arbejder meget med kabel- og fjernvarmearbejde, og dagen begyndte som sædvanligt med morgenkaffe og møde i skurvognen på Annebergvej ved Vestre Fjordvej kl. 6.45. Vi fik lige rundet OL, og så skulle jeg ellers i gang med at køre noget jord væk«.

Kort efter vendte Frands Ejdrup tilbage til krydset, hvor entreprenør Gunnar Nielsen A/S i Aars var i gang med at anlægge ny kloakering. For at afstive udgravningen i vejen var en kran i gang med at løfte to gange tre meter store kørepladser i 14 mm tykt jern ned i udgravningen.

Køreplade røg ned fra kran

»Jeg hopper ud af førerhuset og går rundt om min lastbil, der vel står ti meter fra udgravningen. Da jeg går rundt om lastbilens bagende, ser jeg spidsen af en køreplade vælte, og offerets hjelm flyver ud på vejen. Jeg ved straks, at noget er helt galt og løber frem til stedet«.

Tæt på kloakudgravningen ved vejkrydset ligger den 31-årige vejarbejder bevidstløs, kvæstet og forslået under kørepladen. Den og en tilhørende kæde er faldet ned fra kranen, da sikkerhedsanordningen på kranens krog var defekt.

»Jeg snakker hurtigt med kranføreren, og mens han gør klar til at forsøge at flytte kørepladen, tager jeg fat i pladen og løfter og flytter den«, lyder det uselvisk videre fra Frands Ejdrup.

Lille prop på 1,86 meter og 140 kg.

Da Lastbil Magasinet roser chaufførens indsats og samtidigt spørger, om han er en stor og stærk mand, lyder det med underspillet nordjysk humor, at »jeg er sådan en lille prop på 1,86 meter og 140 kg. med en god mave«.

Kort efter blev den kvæstede vejarbejder kørt til Aalborg Sygehus, hvor det konstateres, at han heldigvis slipper med en brækket fod, talrige knubs og blå mærker.